Eden Hazard tussen de lijnen – 10 – Frank Van de Winkel 

Het stond in de sterren geschreven dat de oudste Hazardtelg tot een absolute wereldtopper zou uitgroeien. Dit boek schetst de evolutie van kleine speelvogel tot bijna beste speler op het afgelopen WK. Vergis je echter niet! De weg die Eden Hazard aflegde van in Lille tot Londen was niet altijd bezaaid met rozenblaadjes. De aanpassing aan zijn nieuwe school en omgeving in Frankrijk als jonge puber, zijn eerste stappen in de A-kern van OSC Lille, het befaamde hamburgerincident bij de Rode Duivels. Eden had meerdere katjes te geselen alvorens hij kon uitgroeiend tot aspirant Gouden Balwinnaar.

 

Nachtmerrie

 

Dat de kleine Hazard barstte van talent kon iedereen die langer dan een kwartier naar een wedstrijd van hem keek je wel al snel vertellen. Die versnelling, wendbaarheid, superieure balbehandeling, korte dribbel … Hazard mag ze allemaal tot zijn arsenaal rekenen waardoor hij al snel uitgroeide tot de nachtmerrie van iedere verdediger.

 

Een fenomeen op de grasmat, altijd cool, niets lijkt de 27-jarige balkunstenaar afkomstig uit ’s Gravenbrakel uit evenwicht te brengen. Ook naast het veld is de vedette van – op het moment van schrijven nog steeds - Chelsea altijd gewoon zichzelf gebleven. Een sterk portret van een man met diepe roots.

 

Sportjournalist Frank Van de Winkel doet in deze eerste biografie van België’s beste voetballer ooit haarfijn uit de doeken hoe de gamin van weleer uitgroeide tot absolute wereldtop. Tientallen reportages en interviews, scherpe analyses van filmpjes tot zelfs een speurtocht op een kerkhof en een duik in de vierhonderd jaar oude familiegeschiedenis leveren een zwierig geschreven portret van de Zilveren Bal en bronzenmedaillewinnaar van het wk 2018 op. Met ook een spitse beschrijving van Edens humor. Deze eerste volwaardige biografie van Eden Hazard levert een schat aan anekdoten op. Een boek om te leren hoe iederéén door het leven kan dribbelen.

 

Auteur: Frank Van Winkel

Uitgever: Lannoo

ISBN 9789401446037

Paperback

384 pagina's

22.5 €

 

Ben je een echte Hazardvolger? Dan ken je zeker deze 20 spelers waarmee hij nog samenspeelde bij OSC Lille.