BOSKAMP – Leven met Feyenoord

 

Johan Boskamp behoeft geen introductie. Ook niet-voetballiefhebbers kennen de sympathieke Rotterdamse brulboei wel. In dit boek volgt auteur André van Kats een jaar lang tv-analist, ex-speler maar vooral hevig Feyenoordsupporter Jan Boskamp. Verslaggever Van Kats, zelf werkzaam voor Feyenoord Media en eerder schrijvend voor onder andere Hard Gras, weet deze cultfiguur perfect neer te zetten. Tijdens het lezen hoor je zijn Rotterdams accent, door zinnen als: 'Pleur je op!'. Je ziet hem als het ware de stevige schouderklopjes uitdelen.

Ondertiteling

Van Kats en Boskamp reizen samen en praten openhartig over zijn privéleven. Van Kats bezoekt ook tal van mensen die een bijzondere inkijk geven in het leven van de voetbalfanaat. Zo vertelt bijvoorbeeld Filip Joos dat de VRT  klachten had gekregen i.v.m. het  onverstaanbare gemompel en de slechte articulatie van Boskamp. Door het overgrote deel van het publiek was hij echter zo graag gezien dat de directie besliste om speciaal voor Boskamp het programma later uit te zenden zodat het nog ondertiteld kon worden.

Klappen 

Het boek geeft een bijzondere inkijk in het leven van het Rotterdamse schoffie dat altijd en overal zichzelf is gebleven al blijkt dat hij wanneer de camera’s niet draaien heel wat minder klappen uitdeelt. De rest leest u zelf maar.

Auteur: Andre van Kats

Uitgeverij: Voetbal Inside (Overamstel Uitgevers)

ISBN: 9789048833498 (paperback)

Prijs: 19.99 €

Pagina’s: 272

Publicatiedatum: 06/2016