Het uur van de waarheid

Frank Raes - vooral bekend als karikatuur van zichzelf in het succesvolle voetbalpraatprogramma Extra Time op Canvas - schrijft al heel wat jaren voetbalcolumns voor De Standaard en Het Nieuwsblad. In ‘Het uur van de waarheid’ bundelt hij zijn meest recente voetbalcolumns in chronologische volgorde. Hij start in augustus 2013 toen zowat de hele Belgische voetbaltop nog achter de wispelturige draaischijf annex goalgetter van de Buffalo’s aanzat. Eindigen doet hij met de grinta van Los Colchoneros. Iedere column wordt ingeleid met een huidige stand-van-zaken.

Het moet gezegd worden dat het schrijven Raes heel wat vlotter afgaat dan zijn wekelijkse poging om Extra Time in goede banen leiden. In zijn nieuwste verzamelbundel neemt hij ondermeer  het mysterie van het thuisvoordeel onder de loep, maar heeft hij het evenzeer over flaterende scheidsrechters, de onnavolgbare Rik Coppens en de almaar sneller draaiende transfercarrousel. Frank Raes doet dit steeds met de nodige kennis van zaken, diept ieder onderwerp zorgvuldig uit en laat zien dat hij een breed scala aan voetbalweetjes beheerst.

Onbetrouwbare Pirlo

Nagelnieuwe Zwitserse Fifa-baas Gianni Infantino, scheve schaatsrijdende Andrea Pirlo, megalomane Sepp Blatter en andere actuele - en minder actuele - voetbalhelden worden treffend weergegeven in eigenzinnige portretten.

In ‘Het uur van de waarheid’ komt uiteraard de exceptioneel getalenteerde generatie Rode Duivels aan bod met de daaraan gepaarde massahysterie. Frank Raes is de laatste jaren een bevoorrecht toeschouwer want hij becommentarieerde zowel de laatste WK- als EK-campagne van de nationale ploeg. De nieuwe goden passeren allemaal de revue in ‘Het uur van de waarheid’. Raes schrijft onverwacht goed: humor gepaard met haarscherpe analyses en observaties. Ook niet onbelangrijk: hij doet dit steeds met kennis van zaken zonder erudiet te worden!

 

Auteur: Frank Raes

Uitgeverij: Houtekiet

Paperback

ISBN: 9789089244819

Prijs: 19.99€

Pagina’s: 253

Publicatiedatum: 11/05/2016